به نظر نمی رسد نوع آجیل مصرف شده در نتایج این رژیم تفاوتی ایجاد کند و در این پژوهش هیچ تفاوتی بین نتایج حاصل از رژیم مصرف گردو، بادام، بادام زمینی، فندق و پسته مشاهده نشد.
نتایج یک پژوهش نشان می دهد مصرف آجیل، میزان کلسترول و دیگر چربی هایی را که برای قلب زیانبارند، در خون، کاهش می دهد.
واحد مرکزی خبر به نقل از خبرگزاری شینهوا گزارش داد، پژوهشگران اعلام کردند مصرف دو و سه دهم انس (تقریبا معادل 70 گرم یا یک سوم فنجان) آجیل در در روز می تواند سطح کلسترول عمومی بدن را به میزان پنج و یک دهم درصد و سطح کلسترول بد "ال دی ال" را به میزان هفت و چهار دهم درصد کاهش دهد.
به گفته پژوهشگران دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه لوما لیندا در کالیفرنیا استفاده از این میزان آجیل در هر روز همچنین باعث می شود نسبت کلسترول ال دی ال به کلسترول خوب "اچ دی ال" نیز به میزان هشت و سه دهم درصد افزایش پیدا کند؛ مصرف آجیل همچنین باعث می شود سطح تری گلیسیرید در میان افرادی که به میزان بالای این چربی مبتلا هستند، به میزان ده و دو دهم درصد کاهش پیدا کند.
بر اساس نتایج این پژوهش، مزایای خوردن آجیل در میان افراد لاغر بیشتر از افراد چاق است؛ همچنین مزیت رعایت این رژیم در افرادی که دارای سطح کلسترول ال دی ال بالاتری هستند و رژیم غذایی چرب تری دارند، مشهود تر است.
به نظر نمی رسد نوع آجیل مصرف شده در نتایج این رژیم تفاوتی ایجاد کند و در این پژوهش هیچ تفاوتی بین نتایج حاصل از رژیم مصرف گردو، بادام، بادام زمینی، فندق و پسته مشاهده نشد.
به گفته کارشناسان تغذیه، در مصرف آجیل نباید افراط شود زیرا آجیل شور حاوی مقدار فراوانی نمک است و همچنین آجیل بسیار پرکالری است و مصرف بیش از حد آن می تواند به چاقی منجر شود.
پژوهشگران عقیده دارند میزان مصرف آجیل در هر روز نباید از سه اونس (حدود 90 گرم) بیشتر باشد.
خلاصه: فندق سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مثل ویتامین ای، منگنز و مس است. به علاوه، یک منبع عالی برای اسیدهای چرب امگا-۶ و امگا-۹ به شمار می رود.
سرشار از آنتی اکسیدان
فندق حاوی مقدار قابل توجهی از آنتی اکسیدان است.
آنتی اکسیدان در برابر استرس اکسیداتیو از بدن محافظت می کند. استرس اکسیداتیو به ساختار سلولی آسیب می زند و آثار پیری، سرطان و بیماری قلبی را تشدید می کند (+).
ترکیبات فنلی (phenolic compounds) نوعی آنتی اکسیدان است که به وفور در فندق یافت می شود. تحقیقات نشان می دهد که ترکیبات فنلی به کاهش کلسترول خون و التهاب کمک می کنند. همچنین برای سلامت قلب و جلوگیری از سرطان مفیدند (+).
در یک پژوهش، تأثیر مصرف فندق به مدت هشت هفته مورد بررسی قرار گرفت. نتیجه نشان داد خوردن فندق، با پوست یا بدون پوست، به طرز قابل توجهی در کاهش استرس اکسیداتیو موثر است. در صورتی که نخوردن فندق هیچ تأثیری روی استرس اکسیداتیو نداشت (+).
آنتی اکسیدان بیشتر در پوست آجیل ذخیره می شود اما بعد از تفت دادن، مقدار آنتی اکسیدان پایین می آید (+).
خلاصه: فندق سرشار از ترکیبات فنلی است که بنا بر شواهد، از بدن در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می کنند. بهتر است فندق را به صورت خام و با پوست مصرف کنید.
از خواص فندق: کمک به حفظ سلامت قلب
شواهد نشان می دهد مصرف آجیل برای سلامت قلب مفید است .
فندق سرشار از آنتی اکسیدان و چربی های سالم است که خاصیت ضد التهاب دارند و میزان کلسترول در خون را کاهش می دهند (+).
در یک پژوهش، ۲۱ نفر با کلسترول بالا به مدت یک ماه ۲۰-۱۸% از مجموع کالری روزانۀ خود را با خوردن فندق دریافت کردند. نتیجه نشان داد سطح کلسترول، تری گلیسیرید و کلسترول مضر پایین آمد (+).
همچنین، سلامت عروق و شاخص های التهاب هم بهبود پیدا کرد.
افزون بر این، نتیجۀ ۹ تحقیق که در مجموع ۴۰۰ نفر شرکت کننده داشت، مورد بررسی قرار گرفت. نتیجه نشان داد میزان LDL و توتال کلسترول با خوردن فندق کاهش پیدا کرد اما میزان HDL و تری گلیسیرید بدون تغییر باقی ماند (+).
نتیجۀ سایر مطالعات حاکی از تأثیر خواص فندق روی سلامت قلب، کاهش چربی خون و افزایش ویتامین ای بود (+).
به علاوه، به نظر می رسد مقدار بالای اسیدهای چرب، فیبر خوراکی، آنتی اکسیدان، پتاسیم و منیزیم در فندق به متعادل نگه داشتن فشار خون کمک می کند (+).
در مجموع، مصرف ۲۹ الی ۶۹ گرم فندق در روز به حفظ سلامت قلب کمک می کند (+).
خلاصه: فندق آستانۀ مقاومت بدن در برابر استرس اکسیداتیو را بالا می برد و میزان چربی خون را کاهش می دهد. این دو مورد، خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می دهند. همچنین به نظر می رسد فندق به متعادل نگه داشتن فشار خون کمک می کند.
کاهش خطر سرطان
ترکیبات آنتی اکسیدان، ویتامین ها و مواد معدنی موجود در فندق ضد سرطان هستند.
فندق حاوی نوعی آنتی اکسیدان به نام پروآنتوسیانیدین (proanthocyanidins) است. فندق بیشتر از سایر مغزها، مثل گردو و پسته، پروآنتوسیانیدین دارد (+).
آزمایشات انسانی و حیوانی نشان می دهد که پروآنتوسیانیدین به پیشگیری و درمان برخی از انواع سرطان کمک می کند. گفته می شود این ماده از بدن در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می کند (+).
به علاوه، فندق سرشار از ویتامین ای است. شواهد نشان می دهد این آنتی اکسیدان قوی، جلوی آسیب سلولی را می گیرد. آسیب سلولی در بروز یا تشدید سرطان نقش دارد (+).
۲۸ گرم فندق، ۸۷% از مقدار نیاز روزانۀ منگنز را تأمین می کند (+).
شواهد نشان می دهد منگنز عملکرد برخی آنزیم های خاص را ارتقا می دهد. این آنزیم ها به کاهش آسیب اکسیداتیو کمک می کنند و خطر ابتلا به سرطان را پایین می آورند (+).
نتایج تعدادی از آزمایشات انسانی حاکی از تأثیر عصارۀ فندق روی درمان سرطان دهانۀ رحم، کبد، پستان و رودۀ بزرگ است (+).
افزون بر این، در یک آزمایش حیوانی، یک محصول از جنس عصارۀ پوست فندق مورد استفاده قرار گرفت. بعد از هشت هفته، خطر سرطان رودۀ بزرگ کاهش یافت (+).
خلاصه: ترکیبات آنتی اکسیدان، ویتامین ای و منگنز در فندق به کاهش خطر بعضی از سرطان ها کمک می کند.
از خواص فندق: کاهش التهاب
فندق سرشار از چربی های سالم است و به همین دلیل، شاخص های التهابی را کاهش می دهد.
در یک تحقیق، تأثیر مصرف فندق روی شاخص های التهابی (مثل پروتئین فعال C با حساسیت بالا) در ۲۱ نفر مبتلا به کلسترول بالا بررسی شد.
شرکت کنندگان به مدت چهار هفته در رژیم غذایی خود از فندق استفاده کردند. میزان فندق مصرفی شامل ۲۰-۱۸% از کل کالری مصرفی بود. نتیجه نشان داد التهاب به طرز قابل توجهی کاهش یافت (+).
به علاوه، مصرف ۶۰ گرم فندق در روز به مدت ۱۲ هفته، منجر به کاهش شاخص های التهابی در افراد چاق و دارای اضافه وزن شد (+).
یک پژوهش دیگر، تأثیر خواص فندق روی التهاب را مورد بررسی قرار داد. نتیجه نشان داد مصرف ۴۰ گرم فندق، واکنش التهابی در افراد سالم را کاهش می دهد (+).
به همین ترتیب، ۵۰ نفر مبتلا به سندرم متابولیک به مدت ۱۲ هفته ۳۰ گرم آجیل خام (شامل ۱۵ گرم گردو، ۷.۵ گرم بادام و ۷.۵ گرم فندق) مصرف کردند. نتیجه نشان داد میزان التهاب در این گروه در مقایسه با گروه کنترل کاهش پیدا کرد (+).
اما اکثر پژوهش ها نشان می دهد خوردن فندق به تنهایی کافی نیست. برای کاهش التهاب، باید مقدار کالری مصرفی را کنترل کنید (+).
خلاصه: فندق سرشار از چربی های سالم است و به همین دلیل، به پیشگیری و کاهش التهاب کمک می کند.
کاهش قند خون
شواهد نشان می دهد مصرف آجیل، مثل بادام و گردو، به کاهش قند خون کمک می کند. شواهد نشان می دهد فندق هم در کاهش قند خون موثر است (+).
در یک پژوهش، تأثیر خواص فندق روی قند خون ناشتای ۴۸ فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ مورد بررسی قرار گرفت. نصف این تعداد، به عنوان میان وعده فندق خوردند و نصف دیگر، به عنوان گروه کنترل مورد مقایسه قرار گرفتند.
بعد از گذشت هشت هفته، سطح قند خون ناشتا در گروهی که فندق خورده بودند، کاهش قابل توجه نداشت (+).
اما در یک تحقیق دیگر، به ۵۰ فرد مبتلا به سندرم متابولیک، ۳۰ گرم آجیل (۱۵ گرم گردو، ۷.۵ گرم بادام و ۷.۵ گرم فندق) داده شد.
بعد ۱۲ هفته، انسولین ناشتا به طرز قابل توجهی کاهش پیدا کرد (+).
به علاوه، شواهد نشان می دهد اسید اولئیک حساسیت به انسولین را بالا می برد. اسید اولئیک اصلی ترین اسید چرب در فندق است (+).
در یک پژوهش، ۱۱ فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ به مدت دو ماه مورد مطالعه قرار گرفتند. نتیجه نشان داد رژیم غذایی سرشار از اسید اولئیک به طرز قابل توجهی قند خون ناشتا و انسولین را پایین می آورد و در عین حالت، حساسیت به انسولین را بالا می برد (+).
به نظر می رسد مصرف آجیل (شامل فندق) در رژیم غذایی، به کاهش قند خون و افزایش حسایست انسولین کمک می کند.
خلاصه: از خواص فندق کمک به کاهش قند خون است.
شما به راحتی می توانید فندق را به رژیم غذایی خود اضافه کنید
شما می توانید فندق را به عنوان یک میان وعدۀ سالم به رژیم غذایی خود اضافه کنید یا در تهیۀ غذاهای مختلف از خواص فندق کمک بگیرید.
فندق در انواع خام، بوداده، کامل، خردشده یا پودرشده قابل خریداری است. ظاهراً مردم کمتر سراغ پودر فندق می روند و بیشتر مایلند از فندق کامل و خردشده استفاده کنند (+).
پوست فندق بیشترین مقدار آنتی اکسیدان را دارد اما برای تهیۀ بعضی از غذاها، باید فندق را پوست بگیرید. شما می توانید هستۀ فندق را به مدت ده دقیقه در فر بپزید تا پوست به راحتی کنده شود.
همچنین می توانید از پودر فندق پوست شده، آرد درست کنید تا با آن شیرینی یا کرۀ فندق بپزید که بسیار مقوی است.
به علاوه، در تهیۀ غذاهای شیرین یا تند مثل شکلات یا ادویه های دارچین و فلفل قرمز از فندق استفاده می شود.
فندق برای تزئین کیک یا بستی و سایر دسرها عالی است.